“Dosja 339”, Hajri Seferi drejt ekstradimit

AKTUALITET
Gjykata e Shkallës së parë Durrës ka vendosur që të ekstradojë në Itali Hajri Seferin, ndërmjetësi i grupeve kriminale me bandën e Shijakut, duke i hapurr rrugw kwrkesws sw drejtwsisw italiane. Kjo e fundit kwrkon Seferin pwr akuzat e trafikimit tw drogws dhe pastrimit tw parave.


Gjykata e Shkallës së parë Durrës ka vendosur që të ekstradojë në Itali Hajri Seferin, ndërmjetësi i grupeve kriminale me bandën e Shijakut, duke i hapurr rrugë kërkesës së drejtësisë italiane. Kjo e fundit kërkon Seferin për akuzat e trafikimit të drogës dhe pastrimit të parave.

Por, i pandehuri dhe avokati i tij janë shprehur kundër ekstradimit, me pretendimin se nuk ka arsye për ekstradim duke qenë se Seferi po hetohet nga Prokuroria e Krimeve të Rënda për trafikim të lëndëve narkotike në kuadër të grupit të strukturuar kriminal dhe krijim i grupit kriminal. Avokati deklaroi se për këtë vendim është bërë ankimin në Gjykatën e Apelit Durrës, por që akoma nuk është shqyrtuar çështja. Seferi u arrestua në kuadër të operacionit “Vol-vo 4”.

Lidhur me këtë person, më herët u thirr në Prokurorinë e Krimeve të Rënda kreu i Bashkisë së Durrësit, Vangjush Dako, ku është pyetur në lidhje me atë që quhet “Dosja 339”, që ka të bëjë me përgjimet për dyshime për shitblerjen e votës në zgjedhjet e qershorit të vitit 2017.


Skip to toolbar