Gjermanët “tradhtojnë” Bashën, CDU/CSU: S’mund të kërkojmë shtyrje zgjedhjesh

Më të fundit


Mark Hauptmann, deputet i parlamentit gjerman, ka folur në lidhje me deklaratën e disa ditëve më parë që dy kolegët e tij Johann David Wadephul, nënkryetari i grupit parlamentar të CDU/CSU në Parlamentin Gjerman dhe Christian Schmidt, nga CSU, dhënë për “Deutsche Welle”, ku shprehën mundësinë e shtyrjes së datës së zgjedhjeve vendore, për të zgjidhur krizën në vend.

Hauptmann tha se asnjë grup parlamentar nuk ka të drejtë të kërkojë shtyrjen e zgjedhjeve, pasi De facto kjo do të thotë të kërkosh të ndryshosh Kushtetutën e Shqipërisë. Ne bëjmë thirrje që të zgjidhet kriza e brendshme në Shqipëri dhe se pozita dhe opozita të ulen në dialog për të gjetur një marrëveshje të përbashkët.


“Është e vërtetë se po ndjekim me shumë shqetësim krizën e brendshme në Shqipëri. Për hir të së ardhmes Europiane të Shqipërisë, duhet të zhvillohet dialog midis qeverisë dhe opozitës, si dhe të dyja palët duhet t’i qasen njëra-tjetrës duke qenë të gatshme për kompromis për të mirën e stabilitetit demokratik. Nuk është e zakonshme për ne të ndërhyjmë në çështjet e brendshme të Shqipërisë. Si grup parlamentar, ne nuk kemi të drejtë të kërkojmë shtyrjen e zgjedhjeve në një shtet të pavarur. De facto, kjo do të mund të konsiderohej si një kërkesë për të ndryshuar Kushtetutën e Shqipërisë dhe ligjin zgjedhor të vendit. Si pasojë do të lindnin pyetje mbi sovranitetin e një shteti të huaj. Stabiliteti demokratik po ashtu përfshin detyrimin për të respektuar rregullat e legjislacionit ndërkombëtar.” – tha Hauptmann për mediat.
Skip to toolbar