Gjermania, shuplakë opozitës: Po bën politikë bllokuese

POLITIKË


Qeveria gjermane i quan të papranueshme, jo vetëm protestat e dhunshme të opozitës, por edhe djegien e mandateve dhe bojkotin e zgjedhjeve lokale të 31 qershorit.

Ministri i Shtetit për Evropën, Michal Roth ka dhënë një intervistë për gazetën “Der Spiegel”, ku ka folur për situatën në Ballkan dhe politikën në Shqipëri.


“Protestat janë një çështje e pranueshme sigurisht në një demokraci. Por, dhuna dhe urrejtja, bojkotimi i zgjedhjeve dhe largimi i opozitës nga parlamenti janë absolutisht të papranueshme. Shqiperia ka bërë një rrugë të gjatë për në BE. Opozita po rrezikon njohjen e këtyre arritjeve me politikën e saj penguese”, është shprehur Roth.

Ndërkombëtarët prej kohësh i kanë bërë thirrje opozitës shqiptare që të heqë dorë nga protestat e dhunshme dhe të gjejë gjuhën e dialogut.
Skip to toolbar