Gjykata e Lartë drejt “Rilindjes”. Kalojnë ‘sitën’ e prokurorisë 22 kandidatët

AKTUALITET


Gjykata e Lartë po shkon drejt krijimit përfundimtar. Sipas një lajmi publikuar nga Report Tv, mësohet se Prokuroria e Përgjithshme ka përfunduar hetimin për 22 kandidatët që do të garojnë për 3 vende si anëtar të Gjykatës së Lartë. Kandidatët vijnë nga radhët e gjyqësorit, ndërsa dosjet e tyre tashmë i janë dërguar Këshillit të Lartë Gjyqësor.


Dokumentet për 22 kandidatët, që do të garojnë për t`u bërë pjesë e Gjykatës së Lartë, i janë dorëzuar KLGJ-së në datën 2 shtator, ndërsa e enjtja më 5 shtator ishte afati i fundit. Ka qenë prokurori Adnan Xholi, ai që ka firmosur dokumentet për 22 kandidatët, duke vërtetuar se nuk është konstatuar asnjë masë gjyqësore ndaj kandidatëve në vitet e fundit.

Pasi u zyrtarizuan 22 emrat për kandidatë në Gjykatën e Lartë, KLGJ nisi procesin e Vettingut për ta, ndërsa hetimi është kryer edhe nga ILDKPKI dhe Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar, dokumentet e të cilëve gjithashtu pritet të dorëzohen deri të enjten në KLGJ. Sipas ligjit, Gjykata e Lartë duhet të jetë funksionale me 19 anëtarë, ku 16 prej tyre janë gjyqtarë karriere ndërsa 3 vijnë nga shoqëria civile, avokatia dhe jurist me mbi 15 vite punë.

3 anëtarët e parë që do të zgjidhen do të jenë ata që vijnë jashtë sistemit të drejtësisë.  Në listën me 22 kandidatë, ka emra që më herët kanë qenë pjesë e sistemit të drejtësisë, siç është rasti i ish-Prokurorit të Përgjithshëm, Theodhori Sollaku, Drejtori i Shkollës së Magjistraturës etj.

Lista me 22 kandidatët për anëtarë të Gjykatës së Lartë

Sergjio Mazreku

Ndue Pjetra

Ergys Misha

Jetmira Rragami

Aldona Sulaj

Jordan Daci

Lindita Troja

Alma Loci

Hermina Albunesa

Rezarta Melo

Agron Malaj

Ervin Pupe

Theodhori Sollaku

Irena Nino

Vjosa Bodo

Shaqir Hasanaj

Kestrin Katro

Sokol Sadushaj

Ilir Panda

Ardita Buna

Anton Lleshaj

Altin Binaj