Iranianët injorojnë kërcënimin e kreut të Policisë: Protesta sërish në të gjithë vendin!

BOTA


Zyra e Keshillit te Rezistences se Iranit me seli në Paris ka lëshuar një deklaratë në lidhje me protestën e sotme në Iran, ndërsa komandanti i IRGC ka paralajmëruar protestuesit që të mos dalin në rrugë. por deklarata tregon se protesta të gjera morën përmasa në qytete të ndryshme të Iranit

“Regjimi i mullahëve nisi një valë të re shtypjeje ndaj studentëve që rifilluan protestat në të gjithë vendin të shtunën, më 29 tetor, në ditën e 44-të të kryengritjes mbarëkombëtare. Agjentët e IRGC dhe MOIS sulmuan disa universitete në Teheran dhe qytete të tjera dhe arrestuan një numër të madh studentësh.


Në Teheran, forcat policore rrethuan Fakultetin Teknik – Fardis 2 dhe rrahën ashpër studentët. Ata bllokuan rrugën Amirabad drejt universitetit dhe kontrolluan të gjitha hyrjet e universitetit duke stacionuar një numër të madh të Forcave të Sigurisë së Shtetit (SSF), duke u përpjekur të gjenin studentë aktivë brenda kampusit. Në konviktin e universitetit, forcat e sigurisë hapën me armë gjahu dhe bojë ndaj studentëve që protestonin në mbështetje të studentëve brenda kampusit.

Në Arak, sulmuan konviktin e Amir Kabirit në Universitetin Azad, duke gjuajtur me fishekë dhe gaz lotsjellës, gjë që u prit me rezistencën e studentëve. Në Mashhad, roja speciale rrethoi Universitetin Azad; njerëzit dhe familjet e studentëve u mblodhën jashtë universitetit për të shpëtuar studentët e rrethuar. Sulmuan konviktin e Universitetit Borujerdi në qytetin e Borujerd, në Iranin perëndimor dhe arrestuan një numër studentësh. Agjentë të pauniformuar hynë në Universitetin Azad Khorasgan në provincën Isfahan dhe arrestuan disa studentë.

Studentët organizuan protestat e tyre në universitete të shumta anembanë vendit, duke përfshirë Universitetin e Teheranit, Sharif, Shkencën dhe Industrinë, Pars Art dhe Arkitekturë, Azad Tehran West, Jundi Shapur Medical Sciences, Amir Kabir, Qazvin International, Kurdistan Medical Sciences, Tehran Technical College, Bahoner në Kerman, Gohardasht në Karaj, Khajeh Nasir, Technical në Kermanshah, Teheran Research Sciences, Lorestan, Ferdowsi në Mashhad, Universiteti Melli, Art dhe Arkitekturë e Shahrak Gharb, Azad – Dega Veriore, Azad – Dega Sohank, Teknike në Karaj, Yazd, Mohaghegh Ardabili, Shkenca dhe Kultura e Teheranit, Shkenca Mjekësore e Teheranit, Tarbiat Modarres, Sahand në Tabriz, Dega Kharazmi- Teheran, Shkenca Mjekësore e Hormozganit, Azad në Shahr-Quds, Payam Noor në Marivan, Kashan, Al-Zahra në Teheran, Gjiri Persik Universiteti, Fakulteti i Psikologjisë në Teheran, Noshirvani në Babol, Kharazmi në Karaj, Sanandaj Shkencat Mjekësore, Arti në Teheran, Infermieria në Karaj, Allamah dhe Konvikti i Vajzave Fatemieh në Teheran.

Të shtunën mbrëma, shumë zona të Teheranit, duke përfshirë Parsin e Teheranit, Baharin Jugor, Saadat Abad, Bulevardin Ferdous, Rrugën Kashani dhe sheshi i parë i Sadeghieh, ishin skena protestash dhe përplasjesh me forcat shtypëse. Të rinjtë në qytetin Quds organizuan protesta natën dhe thyen kamerat e vëzhgimit”.
Skip to toolbar