Londra bëhet gati për ceremoninë e kurorëzimit të Mbretit Karl III

BOTA


Më shumë se 2 200 të ftuar, përfshirë krerë shtetesh, emra të famshëm dhe organizata humanitare nga 203 vende si dhe anëtarë të familjes mbretërore, do të marrin pjesë sot në ceremoninë e kurorëzimit të mbretit Charles III.

Mbreti Charles III dhe mbretëresha Camilla do të kurorëzohen në Westminster Abbey në Londër. Në kurorëzimin e mbretëreshës Elizabeth II, në vitin 1953, morën pjesë më shumë se 8 200 të ftuar.


Princi William dhe bashkëshortja Kate, si dhe motra dhe vëllai i mbretit Charles III, princesha Anne dhe princi Edward, do të marrin pjesë në ceremoni. Princi Harry ka konfirmuar se do të marrë pjesë në ceremoni, por jo bashkëshortja  e tij Meghan, e cila do të kujdeset për të dy fëmijët e saj.
Skip to toolbar