Ciriaco De Mita, gjallë! Jo vetëm. Zgjidhet dhe kryekomunar

BOTA


Ciriaco De Mita, 91-vjeçar, është zgjedhur Kryetar i Komunës Nusco, komunës së vogël të provincës së Avelinos, ku ka lindur më 2 shkurt të vitit 1928 dhe ka banuar gjithmonë. Ish lideri Demokristian fillon kështu mandatin e dytë radhazi si Qytetar i Parë i Nuscos, duke mundur kundërshtarin Francesco Biancaniello, i cili është kryetar i listës “Rifillojmë nga Nusco”.

Pavarësisht moshës së tij, De Mita ishte favorit që në fillim, kur kandidoi kundër Biancaniello, pasi ishte një personazh i respektuar në komunitet, fakt i cili u përkthye me 1497 vota pro dhe 1087 vota kundër. Megjithatë, kjo fitore ishte më e vështirë, krahasuar me atë të pesë viteve më parë, kur ai fitoi me 78 për qind të votave.


Një ditë më parë italianët votuan jo vetëm për përfaqësuesit e tyre në parlamentin italian por edhe për drejtuesit e rinj në 3 mijë komuna. Por teksa janë njohur pjesa më e madhe e fituesve, lajmi që bëri xhiron e mediave italiane ishte fituesi në komunën e vogël të Nuscos në provincën e Avellinos.
Skip to toolbar