Përplasjet me TIA, qeveria konsulencë të huaj për monitorimin e marrëveshjes

Më të fundit


Grabitja e parave në pistën e avionëve në Rinas më 9 prill, ka çuar qeverinë shqiptare në përplasje me koncensionarin kinez të Rinasit.

Edhe pse qeveria akuzoi pikërisht koncensionarin si fajtor kryesor të mungesës së sigurisë në një vend që pritej të ishte ndër më të sigurtit. Pas ngjarjes policia çoi forcat ushtarake për të kontrolluar sigurinë në aeroportin e Rinasit.


Mirëpo me një vendim të sotëm, të botuar në fletoren zyrtare, Shqipëria do të kërkojë asistencë ligjore nga studio avokatie të huaja për të monitoruar zbatimin e marrëveshje mes qeverisë shqiptare dhe TIA-s.

Qeveria shqiptare kërkon konsulenca mbi kontratën dhe përcaktimin nëse ka pasur shkelje të saj apo jo. Nëse konkluzionet janë të faror të qeverisë shqiptare, pritet vendimi për ta depozituar këtë konflikt në arbitrazhin ndërkombëtar.
Skip to toolbar