Rama: Zgjedhjet janë më 30 qershor dhe kjo nuk ndryshon

Më të fundit


Gjatë seancës plenare, ka folur edhe Kryeministri Rama, i cili ka vënë edhe një herë theksin se zgjedhjet do të mbahen në ditën që ato janë përcaktuar me ligj, më 30 qershor.

Rama e cilësoi vendimin e opozitës për të dalë nga zgjedhjet si vetëshkatërruese dhe formë ekstreme në kundërshtim me çdo logjikë demokratike.


“Me përfundimin e afatit të regjistrimit të partive politike në zgjedhjet e 30 qershorit, opozita e rrugës ka vendosur të dalë edhe nga rruga e zgjedhjeve, pasi doli nga rruga e jetës parlamentare duke zgjedhur dy forma ekstreme në kundërshtim të plotë me vijën e logjikës demokratike. E para e panjohur dhe e padëgjuar, e dyta jo e panjohur, por e provuar si një rrugë e vetëshkatërrimit. Aty ku opozitat kanë zgjedhur të braktisin zgjedhjet, praktikisht kanë marrë prapësht një periudhë të gjatë rrënimi dhe vështirësish për rindërtim. Në vend që të luftojnë me program dhe ide ka zgjedhur të luftojë me kërcënime dhe kapsolla. Në vende t’i përfaqësojë zgjedhësit e vetë në këtë sallë dhe në zgjedhje ka vendosur ti nxjerrë edhe ata nga rruga e betejës demokratike. Në vend t’i udhëheqë në rrugën e betejës demokratike ka vendosur t’i përdorë si mish për top duke i përdorur. Kjo është e papranueshme nga askush.” – ka thënë Rama

Gjatë fjalës së tij, Rama tha nuk ishte faji i qeverisë për djegien e mandateve dhe përjashtimin e opozitës nga zgjedhjet lokale dhe u shpreh i vendosur se pavarësisht kërcënimeve të opozitës zgjedhjet do të mbahen.

“Ne nuk kemi ndonjë zgjedhje tjetër përveç të vijojmë rrugën tonë pa u ndaluar të merremi me ata. Dmth pa u devijuar nga rruga e zgjedhjeve të 30 qershorit, pavarësisht kërcënimit apo shantazheve. Unë i mirëkuptoj ata që ndryshe nga unë mendojnë se zgjedhjet pa opozitë janë anormale, por dua t’u them se kjo nuk është as zgjedhja jona, as faji ynë. Ne kemi bërë gjithçka që kjo mos ndodhë.”- tha Rama
Skip to toolbar