“Nuk e përmbushëm misionin…” Shefi i inteligjencës ushtarake izraelite jep dorëheqjen

BOTA


Shefi i inteligjencës ushtarake izraelite, Aharon Haliva ka dhënë dorëheqjen për dështimet e 7 tetorit.

Aharon Haliva, gjeneral në komandën e drejtorisë së inteligjencës ushtarake të IDF më 7 tetor, njoftoi dorëheqjen për shkak të dështimit të ushtrisë izraelite për të parandaluar sulmin nga Hamasi në jug të Izraelit.


Haliva kishte treguar se do të largohej pas përfundimit të luftës dhe pritet të qëndrojë në këtë rol derisa të emërohet një zëvendësues, por gazeta hebraike e lajmeve Ynet ka publikuar një imazh të letrës së tij të dorëheqjes.

Haliva e kishte përshkruar tashmë 7 tetorin si “një dështim të inteligjencës”, duke thënë se “IDF nën komandën time nuk arriti të paralajmëronte për sulmin terrorist të kryer nga Hamasi”.
Skip to toolbar