Strasburg/ Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës voton pro raportit për anëtarësimit të Kosovës

KOSOVA


Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës ka votuar pro raportit për anëtarësimin e Kosovës.

Në votimin që u mbajt në Strasburg, pati 131 vota pro, 29 kundër dhe 11 abstenime.


Hapi i radhës për të vulosur anëtarësimin, do të jetë takimi i ministrave të Jashtëm të Këshillit të Evropës, në mes të muajit maj.

Në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës rreth orës 17:30, ka filluar diskutimi lidhur me raportin për anëtarësimin e Kosovës në këtë organizatë. Shumica e deputetëve që kanë marrë fjalën, e kanë mbështetur anëtarësimin e Kosovës. Serbia kundërshton anëtarësimin e Kosovës në këtë organizatë. Në fund, pritet edhe votimi i raportit.

Dora Bakoyannis, e cila edhe e ka përpiluar këtë raport, tha se gjatë punës së saj, asnjë “gur nuk ka mbetur pa u lëkundur” në përgatitjen e raportit dhe tha se është konfirmuar se, pavarësisht disa mangësive, Kosova është demokraci funksionale duke i bërë thirrje Këshillit të Ministrave të ftojë Kosovën të bëhet anëtare e Këshillit të Evropës.
Skip to toolbar