Cili ishte politikani i dekadës? Votoni në sondazhin e Real Story

#NËRADAR


Viti që lamë pas shënoi fundin e dekadës së dytë të shekullit të XXI. Dhjetë vite kanë qenë shumë dinamike në jetën shoqërore dhe politike të Shqipërisë. Kanë ndodhur ndryshime të shumta, por në skenën politike aktorët kanë qenë po ata. Sali Berisha, pas më shumë se dy dekadash drejtim të Partisë Demokratike, i hapi rrugë ndryshimeve pas humbjes së zgjedhjeve të vitit 2013.

Në krye të PD-së erdhi Lulzim Basha, i cili drejton opozitën prej atij viti. Ndërkohë, e majta udhëhiqet nga Edi Rama prej 2005. Pas 8 vitesh qeverisje të Partisë Demokratike, socialistët me në krye Edi Ramën arritën të fitonin zgjedhjet e 2013, ndërsa vijojnë të qeverisin vendin edhe sot e kësaj dite. Rama ka arritur të jetë figurë kyçe e politikës shqiptare në 20 vitet e fundit.


Ndërkohë, një tjetër figurë po kaq e rëndësishme, përcaktues i qeverisjes në momente të caktuara, ka qenë dhe Ilir Meta, që deri tre vite më parë drejtonte LSI, para se të zgjidhej president. Por, dhe në këtë post, Ilir Meta nuk mbeti në hije, duke u bërë aktor i rëndësishëm në shumë momente.

Ndaj, Realstory.al hap një sondazh, ku fton qytetarët shqiptarë të votojnë se: cili mendoni se ishte politikani i dekadës në Shqipëri, Edi Rama, Sali Berisha, Ilir Meta apo Lulzim Basha?
Skip to toolbar