Bojkoti i parlamentit dhe zgjedhjeve, Tabaku: Kosto qe duhet t’i mbajmë! S’mund të sillemi sikur opozita ka nisur sot

Më të fundit


Deputetja demokrate Jorida Tabaku është pyetur në emisionin “Real Story” për bojkotin e parlamentit në vitin 2019 dhe për largimi nga zgjedhjet lokale. Ajo i ka konsideruar kosto që opozita duhet t’i mbajë dhe padyshim nuk mund të sillen sikur opozita ka nisur sot.

Sipas Tabakut, kemi 10 vite në opozitë dhe duhet të ndryshojnë modelin, që të mos merren me veten.


“Bëhet fjalë për një sistem që është kthyer në kulturë në administratë që duhet ta ç’rrënjosim. Korrupsioni ka ndodhur në 30 vite, po si është perfeksionuar në këto 10 vite dhe ato që kanë ndodhur në këto 10 vite, nuk di të them. Duke e parë nga pikëpamja e të bërit opozitë, jam shumë dakord me ju që ndoshta ne e kemi thënë që këto e bëjnë keq, që ky model nuk shkon, vret meritokracinë, prish sistemin edhe ajo e profesioneve të lira në fakt e njëjta gjë është prishje sistemi.

Ne tani duhet të jemi në momentin se si ne do e bëjmë ndryshe. Dhe këtë gjë ne nuk e kemi bërë aq mirë sa duhet apo si duhet. Largimi nga parlamenti në 2019 për mua i ka hequr vlerën parlamentit dhe sot e kësaj dite nëse parlamenti shihet si institucion që nuk ka vlerën që duhet të kishte vjen pikërisht prej asaj. Largimi nga zgjedhjet lokale, janë kosto që ne duhet t’i mbajmë. Dhe kur them ne, e kam fjalën unë dhe secili që ka marrë vendimin për këtë. Nuk mund të sillemi dot sikur ka nisur opozita sot.

Kemi 10 vite në opozitë, duhet të ndryshojmë modelin, t’i flasim njerëzve si do e bëjmë ne ndryshe dhe të mos merremi me veten dhe si sot janë duke u përfshirë persona të ndryshëm në opozitë në pozicione të ndryshme, por duhet patjetër që t’u japim një ofertë politike dhe kjo oferët politika është koha“, u shpreh Tabaku./abcnews.al
Skip to toolbar