Planifikoi një sulm terrorist në një festival muzikor, dënohet me 7 vjet burg adoleshenti

BOTA


Një adoleshent britanik që planifikoi një sulm terrorist në një festival muzikor në Isle of Wight është dënuar me shtatë vjet burg.

16-vjeçari u konvertua në Islam dhe zhvilloi atë që gjykatësi Mora McGowan e përshkroi si një “formë të korruptuar” të fesë, në të cilën ai besonte se ishte e justifikuar të vriteshin ata që ai mendonte se e kishin ofenduar besimin e tij.


Adoleshenti, emri i të cilit nuk bëhet i ditur për shkak të moshës së tij, u deklarua i pafajshëm, por u dënua në shkurt për përgatitjen e një akti terrorist. Ai u shpall gjithashtu fajtor për veprat penale të shpërndarjes së botimeve terroriste dhe posedimit të një objekti me teh pas një gjyqi në Kingston në Gjykatën e Kurorës së Thames në Londër.

Anëtarëve të jurisë u tha se adoleshenti kishte hetuar sulmet e fundit të mëdha militante përpara festivalit të qershorit 2022 në Isle of Wight, i cili është në brigjet jugore të Anglisë.

Prokurorët thanë se adoleshenti më vonë ndryshoi planet e tij dhe u fokusua në një sulm të mundshëm me thikë përpara se të arrestohej në korrik 2022.

Shefi i policisë Ollie Wright tha se grupet terroriste njiheshin se përdornin retorikën e tyre toksike në përpjekje për të përfituar nga njerëzit e cenueshëm.

“Ky rast është veçanërisht shqetësues sepse adoleshenti shkoi aq larg sa të ndërmerrte hapa aktivë për t’u përgatitur për sulmin. Falë reagimit të shpejtë, ne arritëm ta ndalonim atë”, tha ai./abcnews.al
Skip to toolbar